Thursday, September 20, 2018

Feeënbaarzen of wel de Pseudochromis,

zijn klein, prachtig gekleurde rifvissen die erg schuw in het wild zijn en nooit ver van hun favoriete schuilplaats gevonden worden.

De meeste soorten in elke rif aquarium komen uit koraalriffen van over de hele wereld, ongeveer 100 verschillende soorten, onderverdeeld in 4 subfamilies met 16 geslachten.

Veel van deze vissen zijn moeilijk te verzamelen en zijn te vinden in afgelegen locaties.

Afhankelijk van waar je woont kunnen ze vrij zeldzaam en zeer duur zijn.

In het zee aquarium zullen feeënbaarzen en dwerbaarzen zeer schuw zijn, maar ze zullen zich vaker laten zien met der tijd

.Ze zijn altijd aan het zwemmen voor hun favoriete schuikplaats, terwijl ze steeds proberen om een ​​scherp oog in het zeil te houden op wat je misschien aan het doen bent in de kamer.

In een aquarium is het belangrijk om deze vissen een gevarieerde voeding van voedsel van hoge kwaliteit aan te bieden. Na verloop van tijd hebben ze de neiging om mager te worden lichter in kleur, wanneer men niet juist voederd.

Bevroren plankton, pekel garnalen, mysis garnalen, muggenlarven, pellets en vlokken zijn de populairste keuze van deze vissen.

 

 

Geslacht: Gramma 

Gramma loreto

Herkomst: Westelijk centraal Atlantische Oceaan,

Grootte: 8cm

Kleur: Paars /geel

reefsafe: ja

Voedsel: Artemia, vlokvoer, diepvriesvoer

Houdbaarheid: makkelijk

Minimum aquarium grootte: 150liter

Uitleg: Deze soort leeft in de natuur in kleine groepen tegen verticale rotsformaties en overhangende rotsen. Bij gevaar verschuilt hij zich in smalle gaten en spleten tussen de rotsen. Als men de Gramma loreto in het aquarium in groep wil houden moeten deze allen tegelijk worden ingebracht. Gebeurd dit niet is de kans heel groot dat als er nog een Gramma loreto word bijgeplaats er hevige gevechten zullen ontstaan en vissen zullen sterven. Niet combineren met Pseudochromissen of feeënbaarsjes. Kan als koppel gehouden worden.


 Geslacht:  Gramma

 

Gramma melacara

Herkomst: Atlantische Oceaan, Caribbean sea 

Grootte: 10cm

Kleur: paars

reefsafe: ja

Voedsel: 

Houdbaarheid: 

Minimum aquarium grootte: 

Uitleg: De Gramma melacara is gevoelig voor het ontwennen in uw aquarium, laat ze dus rusting wennen via de druppeltechniek.

De Gramma melacara kan je best niet met andere Feeënbaarzen houden want deze zijn onderling wel agressief op elkaar.

In het aquarium houden ze er wel van om te kunnen schuilen, wanneer ze vuil schuilmogelijkheden hebben ga je hen dan ook vaker zien omdat ze hen veiliger voelen in de omgeving.